Ligging

Groen, duurzaam & bijzonder

 
01

Een plek met een rijke historie

Wiele is gelegen op het voormalige palletterrein van Philips en grenst aan Drents Dorp, Strijp-R en Landgoed De Wielewaal. De plek is kenmerkend voor het rijke Philips verleden.

Zo werd Drents Dorp in de jaren twintig van de vorige eeuw gebouwd voor arbeiders van Philips uit Drenthe en op Strijp-R produceerde Philips haar beeldbuizen. Landgoed De Wielewaal werd in 1912 aangekocht door Anton Philips, uiteindelijk heeft Frits Philips het landhuis samen met zijn gezin bewoond.

“ Wiele is vernoemd naar Landgoed de Wielewaal, een groene mystieke plek aan de rand van de stad ”

 
 
02

Aan de rand van nieuw stedelijk gebied

Wiele ligt midden in het groen, maar met alle stedelijke voorzieningen op een steenworp afstand.

Van shoppen in de dynamische binnenstad tot een hapje en drankje bij Piet Hein Eek op Strijp-R of in één van de vele hippe restaurants op Strijp-S. Letterlijk om de hoek ligt SPILcentrum Strijp Dorp met onder andere SALTO-school Strijp Dorp en Partou (kinderopvang). Vanuit Wiele zijn diverse uitvalswegen goed en snel bereikbaar. Zo ben je binnen een kwartier op Eindhoven Airport. Wiele is de perfecte combinatie van de levendigheid en dynamiek van de stad én de rust van de natuur!

Strijp-R

Strijp-S

 
03

Een jonge buurt vol leven

Wiele staat voor eigentijds en duurzaam wonen in het groen! In de ochtend een rondje joggen in het park?

Binnen no-time sta je in het Philips van Lenneppark of Philips de Jonghpark. Ook is het naastgelegen Urban Sportpark sinds een aantal maanden open, waar ruimte is voor allerlei soorten sport zoals BMX. Wiele wordt een fijne levendige buurt met een eigen identiteit en eigen karakter.

 

“ Het urban sportspark waar iedereen vrijblijvend gebruik van mag maken. ”

 
04
 
05

De ideale ligging

WIELE LIGT ERG GUNSTIG QUA AFSTAND TOT VOORZIENINGEN, OPENBAAR GROEN EN VERVOER. MET EEN PAAR MINUTEN BEN JE OP STRIJP-S OF HET CENTRUM VAN EINDHOVEN.

Je loopt zo naar het park, brengt  je kinderen naar school of de kinderopvang, pakt de trein of rijdt je de snelweg op. Vanuit Wiele zijn diverse uitvalswegen goed en snel bereikbaar. Zo ben je binnen een kwartier op Eindhoven Airport. Wiele is de perfecte combinatie van de levendigheid en dynamiek van de stad én de rust van de natuur!