Over het project

Een bijzondere locatie.

Wiele

Een plek met historie.

Wiele is gelegen op het voormalige palletterrein van Philips en grenst aan Drents Dorp, Strijp-R en Landgoed De Wielewaal. De plek is kenmerkend voor het rijke Philips verleden. Zo werd Drents Dorp in de jaren twintig van de vorige eeuw gebouwd voor arbeiders van Philips uit Drenthe en op Strijp-R produceerde Philips haar beeldbuizen. Landgoed De Wielewaal werd in 1912 aangekocht door Anton Philips, uiteindelijk heeft Frits Philips het landhuis samen met zijn gezin bewoond. SDK Vastgoed en Woonbedrijf blazen het gebied nieuw leven in.

Groen en sport

Natuurlijk in de stad.

Wiele staat voor eigentijds en duurzaam wonen in het groen! In de ochtend een rondje joggen in het park? Binnen no-time sta je in het Philips van Lenneppark of Philips de Jonghpark. Binnen een aantal jaar verrijst aan de westzijde een openbaar toegankelijk Urban Sportpark, waar ruimte is voor allerlei soorten sport zoals BMX.

Stad

Modern met de gemakken van de stad.

Wiele ligt midden in het groen, maar met alle stedelijke voorzieningen op een steenworp afstand. Van shoppen in de dynamische binnenstad tot een hapje en drankje bij Piet Hein Eek op Strijp-R of in één van de vele hippe restaurants op Strijp-S. Letterlijk om de hoek ligt SPILcentrum Strijp Dorp met onder andere SALTO-school Strijp Dorp en Partou (kinderopvang). Vanuit Wiele zijn diverse uitvalswegen goed en snel bereikbaar. Zo ben je binnen een kwartier op Eindhoven Airport. Wiele is de perfecte combinatie van de levendigheid en dynamiek van de stad én de rust van de natuur!

Aanbod Woonbedrijf

Woonbedrijf ontwikkelt en realiseert 46 sociale huurappartementen in Wiele.

Aanbod SDK vastgoed

SDK Vastgoed ontwikkelt en realiseert 73 koopwoningen en 20 middenhuur appartementen in Wiele.

Inschrijven

Ben je geïnteresseerd in dit project en wil je als eerste geïnformeerd worden over de voortgang. Schrijf je dan in!

Schrijf je in