Het Plan

De groene leefomgeving van morgen

 
01

Eigentijdse architectuur

In Wiele worden eengezinswoningen en appartementen met een gevarieerd silhouet gebouwd. Door de grote gevelopeningen en ruime overtrekken krijgen deze woningen een royale uitstraling.

Een eigentijdse bouwstijl met lichtgekleurde bouwstenen en afwisselend houten geveldelen. Het uitzicht is gericht op een groene omgeving, met een palet aan planten en kruidentuinen. De privétuinen onder begroeide pergola’s, een constructie van latten op palen waarlangs planten kunnen groeien, vormen een plezierige overgang tussen de woningen en de hofjes. Hier kruipt het groen letterlijk tot aan uw voordeur.

Witte Klaver

Leeuwentand

Madelief

 
02

Buiten is binnen

Vanuit je woonkamer loop je zo het groen van je achtertuin in, een heerlijk gevoel. Maar wonen in Wiele biedt je meer; vanuit je keuken stap je eveneens zo naar buiten, direct de bosrijke natuur in. Een naadloze overgang van binnen naar buiten.

Trek je eettafel naar buiten voor een gezellig dinertje tijdens een zwoele zomeravond, of zoek tijdens tropische dagen juist de verkoelende schaduw op met een lekker boek in een luie leesstoel. Openslaande deuren, niet alleen in de woonkamer maar ook in de keuken, versterken het buitengevoel zowel in de zomer als in de winter. Dat maakt wonen in Wiele uniek en aangenaam.

Hopklaver

Madelief

 
03

Jouw ideale indeling

Een woningindeling die het beste past bij jouw wensen.

Bij de kavels 1, 8, 9, 17, 22, 29, 49, 56, 63 en 73 kun je kiezen hoe je de begane grond indeelt. Waar zie je liever de woonkamer, aan de voorzijde of grenzend aan de achtertuin? Waar mag jouw nieuwe keuken komen te staan? Stel jouw ideale indeling samen.

spiegel je keuken

 
04

Klimaat­adaptatie

De beplanting, en in het bijzonder de vele bomen met omvangrijke en schaduwrijke kronen, dragen bij aan het beperken van hittestress.

Groene daken zorgen voor verkoeling in de zomer en hebben een extra isolerende werking in de wintermaanden. Waterberging vindt zo veel mogelijk plaats op de platte en groene daken met grassen en mossen en onder de open bestrating van de parkeerhofjes.

 
05

Gezonde ver­stedelijking

Wiele draagt door haar autoluwe opzet, groene karakter en haar vele mogelijkheden tot ontmoeten en bewegen bij aan een gezonde verstedelijking. De groene ruimte rondom de bebouwing is grotendeels autovrij.

De woningen zijn bereikbaar via paden die toegankelijk zijn voor fietsers en voetgangers, waardoor gemotoriseerd verkeer zoveel mogelijk beperkt wordt. Traditionele straten zijn alleen aanwezig voor het ontsluiten van parkeren dat aan de achterzijde van de bebouwing aan het zicht onttrokken is. In Wiele is daardoor alle ruimte aanwezig voor fietsen, wandelen, spelen en Smart Mobility. Met de Elburglaan en de slowlane als snelfietsroute. Kortom: een groene leefomgeving voor morgen.

 
 
05

Smart Mobility & autogebruik

Door de ideale ligging van Wiele zit je dichtbij alle gewenste voorzieningen. De keuze is gevallen op groen, veel groen. Daardoor is er minder plaats opgeofferd aan parkeerplaatsen.

Geen nood, je eigen auto kun je nog steeds prima kwijt. Er zijn prachtige en meer dan voldoende alternatieven voor de intensieve autogebruiker en het parkeren van het voertuig. Alles wat je nodig hebt ligt op fiets- op loopafstand. De bushalte ligt één straat verderop, en treinstation Strijp is om de hoek. Smart Mobility wordt door Wiele aangemoedigd, met een belangrijke rol voor de elektrische deelauto. Er zijn meerdere hubs aan de rand van Wiele voor het eenvoudige en betaalbare gebruik van zo’n deelauto.